۹ آبان ۱۴۰۱، ۱۰:۴۱

فریده داودی مطرح کرد؛

تک صدایی بزرگترین آسیب آموزش دروس ادبیات فارسی است

تک صدایی بزرگترین آسیب آموزش دروس ادبیات فارسی است

مقدم دانشیار زبان و ادبیات فارسی گفت: تک‌صدایی در حوزه آموزش دروس زبان و ادبیات فارسی در نظام آموزشی بزرگترین آسیب است و زبان و ادبیات به‌شدت در دانشگاه ها ضعیف شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فریده داودی مقدم، دانشیار زبان و ادبیات فارسی، در همایش «هویت زبانی ناآرامی ۱» و در نشست «ضرورت توجه به زبان و ادبیات فارسی و کارکردهای آن در جامعه امروز» که عصر پنجشنبه ۵ آبان در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد، گفت: تک‌صدایی در حوزه آموزش دروس زبان و ادبیات فارسی در نظام آموزشی بزرگترین آسیب است. زبان و ادبیات به‌شدت در دانشگاه‌ها ضعیف شده و باید پژوهشگران و دلسوزان عرصه ادبیات فارسی را متوجه این آسیب، تقابل و ضعف کرد.

وی بر اساس تجربه‌های عینی و پژوهشی خود، به عدم تمایل دانشجویان به زبان و ادبیات فارسی و تنفر آنان از این درس اشاره کرد و افزود: ما چه هویت فرهنگی‌ای به ادبیات داده‌ایم که دانشجو به اینجا رسیده است؟ اگر از منظر زیبایی‌شناسی ادبیات را به دانش‌آموزان می‌آموختیم چنین می‌شد؟

مقدم با اشاره به گرایش جدی مردم آمریکا به ترجمه‌های کلمن بارکس از آثار مولانا گفت: دروسی از ادبیات، که در دبیرستان‌های ما تدریس می‌شود، بیشتر از قالب پایداری و اندرز انتخاب شده‌اند و این تک‌صدایی، بزرگ‌ترین آسیب در حوزه انتخاب محتوای کتاب است.
این استاد دانشگاه زبان و ادبیات فارسی با اشاره به آماری که نشان‌دهنده تنفر روز به روز دانشجویان از درس فارسی عمومی است افزود: مسئله زبان و ادبیات به‌شدت در دانشگاه‌ها ضعیف شده و باید پژوهشگران و دلسوزان عرصه ادبیات فارسی را متوجه این آسیب، تقابل و ضعف کرد.

مهدی صالحی، فعال حوزه زبان فارسی و مجری کارشناس این نشست، در ادامه با اشاره به توجه و اهتمام فرهنگ‌های مختلف در خصوص چگونگی تربیت ذوق عمومی گفت: فهم زیبایی‌شناسانه و لطافت در کجا باید قرار گیرد؟

وی افزود: در این زمینه بسیاری از عرصه‌ها از دست حاکمیت خارج شده و دست مخالفان ایران افتاده است.ورود ما به عرصه تک صدایی نامشخص شده و طبق آماری که صدا و سیما ارائه کرده است، ۷۵ درصد خانواده‌ها گفته‌اند که فرزندانشان از درس ادبیات فارسی متنفرند.

فریده داودی مقدم در ادامه این نشست این جریان را ناشی از کنکوری‌بودن ادبیات اعلام کرد و گفت: شاهنامه در روزگار گذشته، وجهی درمانی داشته و اجرای فرازهایی از آن در قالب نقالی و پرده‌خوانی آن برای دانش‌آموزانی که سست عمل و خجالتی بوده‌اند توصیه می‌شده است. زبان و ادبیات در دانش‌آموزان درونی نشده است.

نشست‌های «زبان کودک در بحران و رسانه» با حضور فرزانه فخریان، فعال رسانه‌ای و پژوهشگر زبان؛ «خطاهای شناختی‌زبانی در ناآرامی» با سخنرانی پویا امامی مترجم و مؤلف کتاب در زمینه علوم شناختی و پژوهشگر فرهنگ؛ «نافرهنگی‌شدن زبان در بستر تحولات اجتماعی» با حضور صادق رشیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان و پژوهشگر فرهنگ و هنر، «زبان به‌مثابه تصویر هویت در ناآرامی‌های ۱۴۰۱» با سخنرانی محمدجواد عظیمی استاد دانشگاه؛ «روایت‌ها در جامعه؛ ارزش‌های صدق و کارآمدی» با سخنرانی کورش علیانی دانش‌آموخته زبان‌شناسی و پژوهشگر، «جامعه‌شناسی شعارهای طنز جنبش‌های اجتماعی» با سخنرانی محمد فکری دانش‌آموخته جامعه‌شناسی از دیگر نشست‌هایی بودند که پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ در گام اول همایش «هویت زبانی ناآرامی ۱» در حوزه هنری برگزار شدند.

کد خبر 5620982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha